Fridensborgsvägen 18

 • Solna
 • 3 795 000 kr
 • 75 kvm
 • 3 RoK
 • 3 905 kr/månad

Fantastisk 3:a stenkast från Ulriksdal Station!

Njut av morgon solen på balkongen och vid köksbordet eller njut av kvällsgrillning på uteplatsen. Nyproducerat 2011 med genomgående fina ekparkettgolv, balkong, uteplats, ljusa ytskikt och smakfulla material.
Lägenhet har perfekta planlösningen .

 • Fakta
  Pris:
  3 795 000 kr (Högstbjudande)
  Adress:
  Fridensborgsvägen 18, Solna
  Yta:
  75 kvm
  Rum:
  3 rok
  Trappor:
  1 av 5
  Hiss:
  Ja
  Avgift:
  3 905 kr/månad (värme och kallvatten)
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  51001
  Adress
  Fridensborgsvägen 18
  Postnummer
  170 69
  Postort
  Solna
  Distrikt
  Solna
  Område
  Solna
  Boarea
  75 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 905 kr/månad (värme och kallvatten)
  Kommentar till avgiften

  Förråd, Värme, kallvatten ingår i avgiften. Exkluderat: Avgift för Telia triple play 260 kr tillkommer, samt kostnad för varmvatten (specificeras separat på månadsavierna).

  Hemförsäkring

  Varje bostadsrättsinnehavare ansvarar för att skaffa bostadsrättstilläggsförsäkring själva.

  Överlåtelseavgift
  1 050 kr betalas av Köpare
  Pantsättningsavgift
  430 kr

  Levnadskostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Interiör

  Hashtag 1

  Hashtag 2

  Hashtag 3

  Kommer snart

 • Förening
  Namn
  Brf Riddarsporren 1
  Bildades
  2011
  Byggår
  2011
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 5

  Renoveringar

  Under 2018 har stamspolning, rensning av ventilationskanaler och obligatorily ventilationskontroll (OVK) genomförts i enlighet med underhållsplanen. Utöver detta har även radonmätningar gjorts med godkänt resultat.

  Planerade renoveringar

  Inga planerade renoveringar .

  Övriga utrymmen

  Cykelrum, barnvagnsrum, innergård. Garage och p-plats finns och ordnas via separat avtal. Se vidare under parkering för detaljer. Föreningen har tre behållare för hushållssopor.

  TV/Internet

  Gruppavtal med Telia för digital-TV, Internet samt fast telefoni (Telia Triple Play):

  Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia om bredband i din bostad. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion. I tjänsten ingår bredbandstelefoni, bredband 250 Mbit/s och digital-tv. Följande ingår: - En TV-box (modell: Arris VIP 4302 eller nyare). Observera att TV-boxarna är knutna till det avtal som gäller mellan bostadsrättsföreningen och Telia. - Abonnemang och telefonomvandlare samt telefonfördelare som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer. - Trådlös router (modell: Router TG799vacxtream eller nyare) och internetanslutning med en hastighet på 200-250 Mbit/s nedströms och 50-100 Mbit/s uppströms.

  Parkering

  Garage

  Fastigheten delar kallgarage med grannföreningen Brf Löjtnantshjärtat. Brf Riddarsporren har 51 parkeringsplatser (varav 5 handikapparkeringsplatser) samt 5 MC-platser. Månadsavgift: 850 SEK/månad Månadsavgift MC: 300 SEK/månad

  Utomhusparkering

  I anslutning till huset finns 15 st utomhusparkeringsplatser. Månadsavgift: 550 SEK/månad

  Lediga parkeringsplatser finns!

  Om du har frågor kring eller önskar hyra parkeringsplats, vänligen kontakta parkeringsansvarig per mail: parkering@riddarsporren1.se

 • Närområde & Kommunikationer

  Område

  I Järvastaden bor du nära stadens puls men granne med underbara naturområden. Det är ett mycket barnvänlig område med flertalet förskolor och skolor.

  Kommunikationer

  Kommunikationerna u Järvastaden är bra. Du som bor i Östra Järvastaden har bara några minuter att promenera till Ulriksdals Station där du kan ta pendeltåg till Stockholm C på bara 9 minuter. Det finns flera bussar som tar dig bl.a till Solna C, Bergshamra, Bromma och Universitetet. Med bus tar du dig till Karolinska sjukhuset och Hallonbergen med.

  Cykla till stan på ca 20 min och till Kista C på ca 15 minuter.

 • Allmänt

  Hashtag1

  Hashtag2

  Hashtag3

  Övrigt

 • Undersökningsplikt

  Kort om fastighetsmäklartjänster

  (Källa http://www.fmi.se/default.aspx?id=7983)

  Fastighetsmäklarinspektionen får ofta frågor från köpare om mäklarens ansvar vid ett förmedlingsuppdrag. Tänk på följande:

  1. Mäklaren ska kontrollera vem som äger fastigheten eller bostadsrätten och om den belastas av någon panträtt, inteckningar, servitut eller andra rättigheter. Mäklaren ska också kontrollera om fastigheten har del i en eller flera gemensamhetsanläggningar.
  2. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera fastigheten eller bostadsrätten och inte heller om säljarens uppgifter är korrekta.
  3. Mäklaren ska ge dig skriftlig information om din undersökningsplikt, men det är du som har ansvaret för att undersöka fastigheten eller bostadsrätten.
  4. Läs noga igenom objektsbeskrivningen, årsredovisningen, stadgarna och andra handlingar. Fråga mäklaren eller bostadsrättsföreningens ordförande om något är oklart. Ta reda på om kommunen har några planerade förändringar i närområdet.
  5. Mäklaren ska gå igenom köpehandlingarna med säljaren och dig innan ni undertecknar dem. Ställ frågor om något är otydligt.
  6. Var extra uppmärksam på besiktningsklausuler och andra återgångsvillkor. Det gäller särskilt tidsfrister och anvisningar för att begära återgång.
  7. Överenskommelser mellan dig och säljaren ska normalt dokumenteras av mäklaren.
  8. Handpenningen kan deponeras hos mäklaren om ni (köparen, säljaren och mäklaren) har avtalat om detta.
  9. Du ska få en journal med anteckningar över förmedlingsuppdraget och en förteckning över budgivarna och buden när mäklarens uppdrag är slutfört.
  10. Innan du tillträder fastigheten eller bostadsrätten bör du försäkra dig om att säljaren har gjort det ni har kommit överens om, till exempel att städa eller utföra vissa reparationer.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. 

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Tipsa en vän
Assistent
Irina Bandurevskaja
Irina Bandurevskaja

Kontaktperson


Hej, mitt namn är Irina och jag är grundare av maihoum.


Planlösning
Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!