Fridensborgsvägen 18

 • Solna
 • 3 775 000 kr
 • 75 kvm
 • 3 RoK
 • 3 905 kr/månad

Fantastisk 3:a ett stenkast från Ulriksdals station!

Fantastisk 3:a med stor uteplats och inglasad balkong. Nära kommunikationer, livsmedelsbutiker, det lokala bageriet, förskolor och skolor, träningsmöjligheter och natur-och friluftslivet vid Överjärva gård, Mulle Meck och Ulriksdals slott. Här trivs alla!

Njut av solen vid köksfönstret och på balkongen och kvällsgrillning på uteplatsen. Nyproducerat 2011 med genomgående fina ekparkettgolv, ljusa ytskikt och smakfulla material. Lägenheten har rymliga rum och en helt perfekt planlösning.

Bostadsrättsföreningen är välskött och omfattar totalt 67 bostadsrättslägenheter. Föreningens lån är 9 365 kronor/m2 ( årsredovisning 2018) och de äger marken, vilket är mycket positivt. Föreningen har också en egen hemsida www.riddarsporren1.se.

 • Fakta
  Pris:
  3 775 000 kr (Utgångspris)
  Adress:
  Fridensborgsvägen 18, Solna
  Yta:
  75 kvm
  Rum:
  3 rok
  Trappor:
  1 av 5
  Hiss:
  Ja
  Avgift:
  3 905 kr/månad (värme och kallvatten)
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  5001
  Adress
  Fridensborgsvägen 18
  Postnummer
  170 69
  Postort
  Solna
  Distrikt
  Solna
  Område
  Solna
  Boarea
  75 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 905 kr/månad (värme och kallvatten)
  Kommentar till avgiften

  Ett separat förråd i källaren hör till lägenheten. Förråd, värme och kallvatten ingår i avgiften. Kostnad för varmvatten tillkommer (specificeras separat på månadsavierna).

  Beskrivning mån.avg.

  Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia om bredband i bostaden. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion. I tjänsten ingår bredbandstelefoni, bredband 250 Mbit/s och digital-tv, och den kostar för närvarande 260 kr/månad. En TV-box hör till varje lägenhet. TV-boxarna är knutna till det avtal som gäller mellan bostadsrättsföreningen och Telia. Abonnemang och telefonomvandlare samt telefonfördelare möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer. Trådlös router (modell: Router TG799vacxtream eller nyare) och internetanslutning med en hastighet på 200-250 Mbit/s nedströms och 50-100 Mbit/s uppströms.

  Hushållsel
  450 kr/månad
  Hemförsäkring
  285 kr/månad

  Varje bostadsrättsinnehavare ansvarar för att skaffa bostadsrättstilläggsförsäkring själva.

  Varmvatten
  250 kr/månad
  Internet
  260 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 245 kr/månad

  Driftskostnaderna är baserade på nuvarande boendes förbrukning.

  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1 180 kr betalas av Köpare
  Pantsättningsavgift
  470 kr

  Levnadskostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Interiör

  Uteplats

  Underbar uteplats med trall och gräsmatta. Gott om plats för möblemang. Här njuter man i alla åldrar!

  Hall

  Rymlig hall som vetter mot kök, vardagsrum, badrum och sovrum 2. Här finns gott om avhängningsyta för skor och ytterkläder, byrå om man vill, och en stor klädkammare/förråd.

  Kök

  Kök med gott om bänkyta, skåp och lådor. Inredning från Myresjökök, vitt kakel och vitvaror från Siemens (kyl, frys, ugn, häll, microvågsugn och diskmaskin). Rymlig och väldigt trevlig matplats för 6-8 personer i direkt anslutning till den inglasade balkongen och vardagsrummet. I matrummet har de ljusa väggarna kompletterats med en läcker fondtapet.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet, liksom hela bostaden, har stilren ekparkett på golvet och väggar målade i ljusa och sobra färger. Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat. Direktkontakt med balkongen och sovrum 1.

  Sovrum 1

  Stort sovrum som med lätthet rymmer stor dubbelsäng med mera. Garderober upp till tak.

  Sovrum 2

  Det mindre sovrummet är inte litet det heller! Här finns plats för både säng, förvaring och annat skoj.

  Badrum

  Helkaklat och riktigt rymligt och bra badrum - badkar med dusch, handfat och kommod, bänk som avlastningsyta samt tvättmaskin och torktumlare. Praktiskt som bara den!

 • Förening
  Namn
  Brf Riddarsporren 1
  Bildades
  2011
  Byggår
  2011
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 5
  Inre rep.fond
  Reparationsfond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal
  1,39593

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fastigheten värms upp med fjärrvärme.

  Renoveringar

  Under 2018 har stamspolning, rensning av ventilationskanaler och obligatorily ventilationskontroll (OVK) genomförts i enlighet med underhållsplanen. Utöver detta har även radonmätningar gjorts med godkänt resultat.

  Övriga utrymmen

  Cykelrum, barnvagnsrum, innergård. Garage och p-plats finns och ordnas via separat avtal. Se vidare under parkering för detaljer. Föreningen har tre behållare för hushållssopor och källsortering i separat utrymme.

  TV/Internet

  Gruppavtal med Telia för digital-TV, Internet samt fast telefoni (Telia Triple Play):

  Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia om bredband i din bostad. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion. I tjänsten ingår bredbandstelefoni, bredband 250 Mbit/s och digital-tv. Följande ingår: - En TV-box (modell: Arris VIP 4302 eller nyare). Observera att TV-boxarna är knutna till det avtal som gäller mellan bostadsrättsföreningen och Telia. - Abonnemang och telefonomvandlare samt telefonfördelare som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer. - Trådlös router (modell: Router TG799vacxtream eller nyare) och internetanslutning med en hastighet på 200-250 Mbit/s nedströms och 50-100 Mbit/s uppströms.

 • Parkering

  Garage

  Fastigheten delar kallgarage med grannföreningen Brf Löjtnantshjärtat. Brf Riddarsporren har 51 parkeringsplatser (varav 5 handikapparkeringsplatser) samt 5 MC-platser. Månadsavgift: 850 SEK/månad Månadsavgift MC: 300 SEK/månad

  Utomhusparkering

  I anslutning till huset finns 15 st utomhusparkeringsplatser. Månadsavgift: 550 SEK/månad

  Lediga parkeringsplatser finns!

  Om du har frågor kring eller önskar hyra parkeringsplats, vänligen kontakta parkeringsansvarig per mail: parkering@riddarsporren1.se

 • Närområde & Kommunikationer

  Område

  I Järvastaden bor du nära stadens puls och samtidigt granne med underbara naturområden. Det är ett mycket barnvänligt område med flertalet förskolor och skolor.

  Läs mer på deras webbsida: http://jarvastaden.se/

  Kommunikationer

  Kommunikationerna i Järvastaden är bra. Du som bor i Östra Järvastaden har bara några minuter att promenera till Ulriksdals station där du kan ta pendeltåg till Stockholm C på bara 9 minuter. Det finns flera bussar som tar dig bland annat Solna Centrum, Bergshamra, Bromma och Universitetet. Med buss tar du dig till Karolinska sjukhuset och Hallonbergen också.

  Cykla till stan gör du på ca 20 minuter och till Kista C på ca 15 minuter.

 • Dokument & Länkar
 • Undersökningsplikt

  Kort om fastighetsmäklartjänster

  (Källa http://www.fmi.se/default.aspx?id=7983)

  Fastighetsmäklarinspektionen får ofta frågor från köpare om mäklarens ansvar vid ett förmedlingsuppdrag. Tänk på följande:

  1. Mäklaren ska kontrollera vem som äger fastigheten eller bostadsrätten och om den belastas av någon panträtt, inteckningar, servitut eller andra rättigheter. Mäklaren ska också kontrollera om fastigheten har del i en eller flera gemensamhetsanläggningar.
  2. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera fastigheten eller bostadsrätten och inte heller om säljarens uppgifter är korrekta.
  3. Mäklaren ska ge dig skriftlig information om din undersökningsplikt, men det är du som har ansvaret för att undersöka fastigheten eller bostadsrätten.
  4. Läs noga igenom objektsbeskrivningen, årsredovisningen, stadgarna och andra handlingar. Fråga mäklaren eller bostadsrättsföreningens ordförande om något är oklart. Ta reda på om kommunen har några planerade förändringar i närområdet.
  5. Mäklaren ska gå igenom köpehandlingarna med säljaren och dig innan ni undertecknar dem. Ställ frågor om något är otydligt.
  6. Var extra uppmärksam på besiktningsklausuler och andra återgångsvillkor. Det gäller särskilt tidsfrister och anvisningar för att begära återgång.
  7. Överenskommelser mellan dig och säljaren ska normalt dokumenteras av mäklaren.
  8. Handpenningen kan deponeras hos mäklaren om ni (köparen, säljaren och mäklaren) har avtalat om detta.
  9. Du ska få en journal med anteckningar över förmedlingsuppdraget och en förteckning över budgivarna och buden när mäklarens uppdrag är slutfört.
  10. Innan du tillträder fastigheten eller bostadsrätten bör du försäkra dig om att säljaren har gjort det ni har kommit överens om, till exempel att städa eller utföra vissa reparationer.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. 

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Tipsa en vän
Ansvarig Mäklare
Ulrika Ingelsson
Ulrika Ingelsson

Fastighetsmäklare


Jag vill gärna överträffa dina förväntningar på bostadsaffären och din mäklare! ...


Assistent
Irina Bandurevskaja
Irina Bandurevskaja

Kontaktperson


Hej, mitt namn är Irina och jag är grundare av maihoum.


Bilder
Uteplats

Mysigare än så här kan det knappast bli! Välkomna hem!

Hall

Stor och välkomnande hall

Kök

Rymligt och stilrent kök med inredning från Myresjökök. Vitvaror från Siemens (kyl och frys, ugn, häll, micro och diskmaskin).

Matplats i kök

Härligt ljusinslägg till den stora matplatsen. I direkt närhet till den inglasade balkongen med bra solläge.

Kök mot vardagsrum

Gott om skåp och bänkyta och stor diskbänk ger extra plus till matlagningen. Mycket trevlig planlösning med kök, balkong och vardagsrum i anslutning till varandra.

Matplats

Snygg fondtapet och gott om plats för den stora familjen.

Vardagsrum

Fina rumssamband ger harmoni och ljus.

Vardasgsrum

Stort och lättmöblerat vardagsrum. Utgång till balkongen i fint solläge och med infravärme som förlänger säsongen ytterligare. Här trivs man!

Vardagsrum

Luftigt och ombonat.

Sovrum 1

Stort sovrum med gott om plats. Här finns utgång till den stora uteplatsen.

Sovrum 1

Ljust och fint. Garderober upp till taket.

Badrum

Fräscht och mycket rymligt helkaklat badrum i vitt. Badkar med dusch. Tvättmaskin och torktumlare samt praktisk bänkyta för avlastning.

Badrum

Praktiska lösningar underlättar vadagslivet.

Sovrum 2

Det mindre sovrummet är också stort! Här ryms både säng, förvaring och leksaker - eller det man vill få plats med.

Sovrum 2

Myshörna

Hall

Rymlig hall med gott om förvaring. Här finns en stor klädkammare/förråd som rymmer barnvagn, om man så vill.

Nära till utelek

Nära både till gräsmattan och till föreningens roliga lekytor.

Uteplats

Stor och insynsskyddad uteplats med gott om utrymme för sittmöblemang och grill.

Balkong

Den inglasade balkongen har öppningsbara fönster och skön trall att gå på. Balkongen är stor och bred och mycket användbar under hela året.

Uteplats

Grön plätt som det är lätt att förälska sig i!

Uteplats

Skönt att gå barfota såväl på trallen som gräsmattan. Här njuter hela familjen!

Ulriksdals slott och slottsträdgård

I närheten av bostaden ligger Ulriksdals slott och slottsträdgård - en ljuvlig oas att inspireras av.

Virtuell visning

Virtuell visning - välkomna 24/7!

Ulriksdals pendeltågsstation och Igelbäckens naturreservatat

Den bästa av två världar - så nära kommunikationer och så nära naturen. Här vill jag bo!

Bageri och restauranger

Ett stenkast bort finns det uppskattade bageriet och populära restauranger.

Förskolor och skolor

I närområdet finns välrenommerade förskolor och skolor.

Mulle Meck

Paradiset för barnen

Två gym alldeles i närheten

P&T gym ligger 1 min borta och Nordic Wellness hittar man på 5 min avstånd

Överjärva gård

Här möts natur, djur och glädje

ICA nära och Hemköp Ulriksdal

Bekvämt och roligt att kunna handla på hemmaplan

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia ligger bara en station bort. copyright https://se.westfield.com/mallofscandinavia

Planlösning
Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!