Funderar du på att sälja din bostad? Här är 3 saker du bör göra för en lyckad försäljning

Funderar du på att sälja din bostad? Här är 3 saker du bör göra för en lyckad försäljning

De senaste åren har bostadsmarknaden varit ett hett samtalsämne på lunchraster och AW:s runt om i landet. Efter decennier av kontinuerlig prisökning har bostadsmarknaden de senaste åren upplevt en viss avsvalning - något som många hävdar beror till stor del på de amorteringskrav som trätt i kraft sedan 2017. 

Hur marknaden kommer att utvecklas kan vi inte vara helt säkra på, däremot kan vi vara överens om att alla behöver någonstans att bo och därmed kommer bostadsmarknaden alltid att vara levande. Om du funderar på att sälja din bostad finns det ett par saker som vi tycker att du bör göra för att skapa rätt förutsättningar för en lyckad försäljning. 

Gör din research

Börja i god tid att skaffa dig kunskap om det rådande marknadsläget. Undersök vad bostäderna i ditt område generellt kostar, hur mycket priserna skiljer sig och hur länge bostäderna ligger ute för försäljning. Kom ihåg att priserna i Stockholm, till exempel, har gått ned under de senaste åren och där kan i vissa fall priser från 2015 kan vara “all time high”.Titta också på direkt jämförbara objekt och se vilket skick de befinner sig i och hur det verkar påverka priset. Genom att göra dessa saker kan du sätta rätt förväntningar på din egna kommande bostadsförsäljning. 

Hitta en mäklare som passar just dina behov

Valet av mäklare kan ha en stor inverkan på din upplevelse av att sälja din bostad och hur nöjd du i slutändan blir med affären. Vilka kvalitéer man letar efter hos sin mäklare kan variera beroende på vem man är - vissa tycker om en mer “säljig” och framåtlutad mäklare medan andra föredrar den lugnare och mjukare typen av mäklare. Fråga dig själv vad du söker och vilken typ av mäklare du tror skulle passa för din bostad och bostadens målgrupp. I ett annat blogginlägg ska vi prata om vilka kriterier som kan vara viktiga att utvärdera mäklaren på. 

Ett råd vi ger alla våra kunder är att lita på din magkänsla när du väljer mäklare. 

Skräddarsy marknadsföringen

För att öka möjligheterna för en lyckad försäljningen är det av yttersta vikt att bostaden marknadsförs väl. 97% av alla kunder är på Hemnet och vi tycker att det idag är ett måste att befinna sig på plattformen. Optimalt vill du även utnyttja sociala media i din marknadsföring. Men, det är viktigt att göra det rätt annars ger det inga resultat och kostar bara en massa pengar. Sedan finns det andra marknadsföringskanaler vilka olika mäklarbyråer förespråkar, till exempel tidningar och pappersannonser. Vårt råd är att fundera på vem den typiska spekulanten för just din bostad kan vara och vilka beteenden den personen har. Hur många personer under 30 års ålder läser “Mitt i Nacka”-tidningen med syftet att hitta sitt nästa drömboende till exempel? En duktig mäklare bör kunna agera ett bra bollplank i den här frågan och komma med idéer på hur marknadsföringen på göras på bästa sätt.

På maihoum så kan du lita på att den marknadsföring som görs av din bostad alltid är av högsta kvalité. Självklart blir din bostad publicerad på Hemnet och i sociala medier och vi erbjuder alltid möjligheten för virtuella visningar på bostad för att låta spekulanter uppleva ditt hem på bästa sätt. Dessutom så tror vi att genom att erbjuda full transparens i valet av mäklare kan vi låta dig som kund göra ett informerat och tryggt beslut när du ska genomföra din bostadsförsäljning.

Läs också Dont miss

Vem är Irina?

Vem är Irina❓

Säg hej till maihoums grundare, Irina Bandurevskaja! 👋 När Irina för två år sedan skulle sälja sin bostad upplevde hon att försäljningsprocessen var onödigt komplicerad och ineffektiv. Här föddes en idé om en ny typ av mäklartjänst och fröet till maihoum var därmed sått. 

Läs mer
https://maihoum.com/varfor-ar-maklararvoden-hemliga

Mäklararvodet - Så funkar det!

I det här blogginlägget berättar vi om allt som du behöver veta kring mäklararvoden - även de saker som branschen medvetet håller för sig själva.

Läs mer
https://maihoum.com/varfor-ar-maklararvoden-hemliga

Vad bör jag betala i mäklararvode? 🤔

I det här blogginlägget berättar vi om vad du bör betala i mäklararvode.

Läs mer
https://maihoum.com/varfor-ar-maklararvoden-hemliga

Varför är mäklararvoden hemliga? 🤐

I det här blogginlägget berättar vi om de hemligheter som du behöver veta kring mäklararvoden och även varför branschen medvetet håller de för sig själva.

Läs mer
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!