Sparbanksvägen 40

 • Hägersten
 • 2 075 000 kr
 • 27 kvm
 • 1 RoK
 • 1 775 kr/månad

Hett och trendigt område - riktigt mysig lägenhet - säljs till FAST PRIS

Välkomna till den här mysiga lägenheten i en av Stockholms trendigaste stadsdelar!

 • Ytterst välplanerad med fina ljusinsläpp
 • Stort rum för soffa, bord, sovdel, förvaring och matplats
 • Kokvrå med kyl/liten frys, gasspis, skåp och hyllor samt trevligt fönster
 • Dusch och WC
 • Rymlig klädkammare
 • Separat förråd som hör till lägenheten
 • Utsikt mot trädgård och ljuvlig grönska

Uppe på Hägerstensåsen "Åsen" har du nära till aktiviteter - Klättercentret vid Telefonplan, Vintervikens härliga bad- och båtliv, Mälarhöjdens friluftsteater, biografen Tellus i Midsommarkransen, restaurangerna och gallerian i Liljeholmen samt Västberga handelsplats för cykelentusiaster med flera. På Åsen finns också det som gör vardagen enkel - den nära livsmedelsbutiken, restauranger/caféer, blomsteraffär, utegym och sköna cykelstråk. För att inte tala om atmosfären, som känns direkt du kommer hit. Här trivs man och bor man gärna länge!

Med 228 meter till röda linjens t-banestation Hägerstensåsen tar du dig till Hornstull på 8 minuter, T-centralen 16 minuter, Tekniska högskolan 22 minuter och Universitet 24 minuter. Buss 147 har dessutom hållplats på Sparbanksvägen och trafikerar sträckan Hökmossen-Liljeholmen.

Föreningen BRF Obligationen 2 har funnits sedan 2014 och har en aktiv styrelse. Här finns underhållsplanen och framförhållningen gällande ekonomin som skapar trygghet hos medlemmarna i en bostadsrättsförening. BRF Obligationen 2 äger tomträtten Stockholm Obligationen 2 med adresserna Sparbanksvägen 40-50. Byggnaden omfattar totalt 40 lägenheter (36 stycken 2:or och 4 stycken 1:or). Två av bostäderna är hyresrätter vilka utgör en s k dold tillgång för föreningen. De genererar ett kapitaltillskott den dag de säljs och ombildas till bostadsrätter.

Föreningens stora och praktiska cykelrum är perfekt för den som vill låsa in sin cykel. Den fräscha tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp. Det finns även ett uppskattat separat torkrum. I den lummiga och härliga trädgården finns pallkragar med odlingar och möjligheter för den som odlar på egen hand. Här har föreningen också utemöblemang och grill som inbjuder till trevliga tillställningar under vår, sommar och tidig höst.

Den här bostaden säljs till FAST PRIS! Det innebär att en köpare som bjuder det fasta priset får köpa, förutsatt att säljare och köpare kommer överens om tillträdesdatum och eventuella övriga villkor i samband med köpet. Se till att ha lånelöfte klart inför visning! Föreningen godtar delat ägande mellan makar/sambos/barn/föräldrar med minsta fördelning 90/10 men ej juridisk person.

Varmt välkomna!

 • Fakta
  Pris:
  2 075 000 kr (Pris)
  Adress:
  Sparbanksvägen 40, Hägersten
  Yta:
  27 kvm
  Rum:
  1 rok
  Trappor:
  -1 av 4
  Avgift:
  1 775 kr/månad
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr
  00002
  Lgh.nmr. LM
  0901
  Adress
  Sparbanksvägen 40
  Postnummer
  129 30
  Postort
  Hägersten
  Distrikt
  Hägerstensåsen
  Område
  Hägersten
  Boarea
  27 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  1
 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 775 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  I månadsavgiften ingår kabel-TV (analogt grundutbud via ComHem), värme och vatten.

  Beskrivning mån.avg.

  Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 132 kronor/månad för bredband (100/100 Mbps bredband via Telia). Bostadsrättsföreningen har upphandlat ett kollektivt elavtal via Kundkraft för att ge medlemmarna attraktiva elkostnader. Hushållselen debiteras respektive bostad retroaktivt månadsvis.

  Avgiftsändringar

  Styrelsen planerar en höjning av avgiften om 10-15 procent under det tredje kvartalet 2020 för att inom några år vara förberedda för förändrad tomträttsavgäld samt kommande underhållsbehov. Information erhållen från styrelsen 2020-06-19.

  Hushållsel
  34 kr/månad
  Hemförsäkring
  250 kr/månad

  Trygg Hansa

  Gas
  217 kr/månad
  Summa driftskostnader
  501 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av Köpare
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Levnadskostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Förening
  Namn
  BRF Obligationen 2
  Bildades
  2014
  Byggår
  1945
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  -1 av 4
  Inre rep.fond
  Reparationsfond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal
  0,0156250
  Andelstal insats
  0,0156250
  Andelstal avgift
  0,0172433
  Markägare
  Marken är tomträtt

  Allmän information

  Ta gärna del av bostadsrättsföreningens hemsida: http://www.obligationen2.se/foreningen/

  Byggnaden

  Byggnaden uppfördes år 1945 och har ombyggnadsår 1999.

  Renoveringar

  • Stambyte och omgjutning av balkongplattor 1997-1998
  • Renovering av el-stigarna 1997
  • Takbyte 1998
  • Installation av 3-fas 2016
  • Byte till treglasfönster 2016
  • Gemensamt fiberbredband från Telia 2017
  • Digitalt bokningssystem till tvättstugan 2018
  • Kollektiv upphandling av el 2019
  • Ommålning av trapphus 2020

  Planerade renoveringar

  • Takrenovering (beslut) 2020
   För närvarande finns inga övriga planerade renoveringar. Hösten 2017 upprättades en långsiktigt underhållsplan som styrelsen aktivt jobbar med som underlag inför eventuella framtida renoveringar.

  Övriga utrymmen

  Tvättstuga, torkrum, cykelrum.

 • Parkering

  Föreningen har 6 stycken parkeringsplatser, separat kösystem. Kostnaden är f n 400 kronor/månad. I övrigt gäller taxa 5 för parkering i Stockholms stad. Boendeparkering kostar 300 kronor/månad.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 6 apr 2020
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde & Kommunikationer

  Område

  Hägerstensåsen är ett populärt område med gamla klassiska kvarter med fantastiska utsikter. Området ligger högt beläget på en bergsrygg och här uppe kan du hitta härlig utsikt över takåsar, vatten och natur. "Åsen" bär prägeln av en klassisk gammal arbetarförort med mysiga caféer, konditorier, restauranger och livsmedelsaffär (ICA). Här har du nära till det mesta; i närområdet finns shopping och fritidsaktiviteter som Västertorpsbadet, Sveriges största klättercenter, gym och idrotts-/simhall, bangolf oc fotbollsplaner. På "Åsen" finns även en härlig utomhusteater där parkteatern sommartid bjuder på föreställningar. En promenad bort ligger både Liljeholmens galleria (med nästan 90 butiker och flera restauranger) och den idylliska Vinterviken samt utomhuspoolen i Hägerstensbadet (som ligger i Västertorp).

  För dig som gillar natur- och friluftsliv finns här många möjligheter i närområdet. Gångavstånd till trivsamma naturområden intill Mälaren med Vinterviken och Mörtviken. Omgivande rekreationsområden ger möjlighet till aktiviteter under alla årstider såsom bad, båtliv, skridsko- och skidåkning, fiske samt promenader.

  Kommunikationer

  Kommunikationerna är mycket goda, tunnelbanan ligger knappt 4 minuter bort från fastigheten och tar dig innanför tullarna på åtta minuter. Är det fint väder cyklar du in på tio! Det går även bussar från Liljeholmen med linje 147 och 192. Närmaste busshållplats ligger strax utanför fastigheten.

 • Dokument & Länkar
 • Undersökningsplikt

  Kort om fastighetsmäklartjänster

  (Källa http://www.fmi.se/default.aspx?id=7983)

  Fastighetsmäklarinspektionen får ofta frågor från köpare om mäklarens ansvar vid ett förmedlingsuppdrag. Tänk på följande:

  1. Mäklaren ska kontrollera vem som äger fastigheten eller bostadsrätten och om den belastas av någon panträtt, inteckningar, servitut eller andra rättigheter. Mäklaren ska också kontrollera om fastigheten har del i en eller flera gemensamhetsanläggningar.
  2. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera fastigheten eller bostadsrätten och inte heller om säljarens uppgifter är korrekta.
  3. Mäklaren ska ge dig skriftlig information om din undersökningsplikt, men det är du som har ansvaret för att undersöka fastigheten eller bostadsrätten.
  4. Läs noga igenom objektsbeskrivningen, årsredovisningen, stadgarna och andra handlingar. Fråga mäklaren eller bostadsrättsföreningens ordförande om något är oklart. Ta reda på om kommunen har några planerade förändringar i närområdet.
  5. Mäklaren ska gå igenom köpehandlingarna med säljaren och dig innan ni undertecknar dem. Ställ frågor om något är otydligt.
  6. Var extra uppmärksam på besiktningsklausuler och andra återgångsvillkor. Det gäller särskilt tidsfrister och anvisningar för att begära återgång.
  7. Överenskommelser mellan dig och säljaren ska normalt dokumenteras av mäklaren.
  8. Handpenningen kan deponeras hos mäklaren om ni (köparen, säljaren och mäklaren) har avtalat om detta.
  9. Du ska få en journal med anteckningar över förmedlingsuppdraget och en förteckning över budgivarna och buden när mäklarens uppdrag är slutfört.
  10. Innan du tillträder fastigheten eller bostadsrätten bör du försäkra dig om att säljaren har gjort det ni har kommit överens om, till exempel att städa eller utföra vissa reparationer.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. 

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Visning
 • Fredag 31/7 kl 12:00 - 13:00Välkommen att boka privat visningstid för den som önskar.
 • Lördag 1/8 kl 14:00 - 14:45Lördagsvisning! Välkommen att boka privat visningstid för den som önskar.
 • Söndag 2/8 kl 15:00 - 15:45Välkommen att boka privat visningstid för den som önskar.
Tipsa en vän
Ansvarig Mäklare
Ulrika Ingelsson
Ulrika Ingelsson

Fastighetsmäklare


Jag vill gärna överträffa dina förväntningar på bostadsaffären och din mäklare! ...


Bilder
Karaktäristiska hus på Åsen
228 meter till t-banan röd linje
Välplanerad etta med kokvrå
Rymligt och lättmöblerat
Fina ljusinsläpp
Mysig sovdel
Optimal planlösning
Plats för förvaring och andra möbler
Hemtrevliga detaljer
Plats för matbord
Lummig och grön trädgård
Riktigt bra kokvrå
Gasspisen förgyller matlagningen
Välkomna på middag!
Mot kokvrå och hall
Fräsch dusch och WC i ljust kakel
Praktisk förvaring i klädkammare och hall
Föreningens trevliga utegrupp med grill
Planteringar i odlingslådor för gröna fingrar
Norrut mot Mälaren och Vinterviken
Entrésidan
En trivsam gata
Karaktären på området finns kvar sedan 1940-talet
Närmaste livsmedelsbutiker
Västertorp
Sveriges största klättercenter
Fler omtyckta aktiviteter i närområdet
Förkovran
Midsommarkransen
Västberga handelsplats
Planlösning
Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!