Pastellvägen 13

 • Johanneshov
 • 2 295 000 kr
 • 42 kvm
 • 1 RoK
 • 2 325 kr/månad

Välplanerad lägenhet

Mer information kommer snart. Kontakta mäklare om du har frågor

 • Fakta
  Pris:
  2 295 000 kr (Högstbjudande)
  Adress:
  Pastellvägen 13, Johanneshov
  Yta:
  42 kvm
  Rum:
  1 rok
  Trappor:
  BV av 8
  Avgift:
  2 325 kr/månad (värme och vatten)
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Pastellvägen 13
  Postnummer
  121 36
  Postort
  Stockholm
  Distrikt
  Johanneshov
  Område
  Johanneshov
  Boarea
  42 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsföreningen
  Antal rum
  1
 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 325 kr/månad (värme och vatten)
  Kommentar till avgiften

  I avgiften ingår värme och vatten

  Avgiftsändringar

  Föreningen planerar inte några större renoveringsarbeten. Föreningen har god likviditet och månadsavgiften sänktes med 10 procent den 1 januari 2019.

  Hushållsel
  275 kr/månad
  Hemförsäkring
  296 kr/månad
  Övrigt
  233 kr/månad
  Summa driftskostnader
  804 kr/månad

  Posten "Övrigt" avser bla gas.

  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av Köpare
  Pantsättningsavgift
  465 kr

  Levnadskostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Förening
  Namn
  Brf Skärmarbrink nr 3
  Bildades
  1942
  Byggår
  1943
  Juridisk person
  Nej
  Våning
  BV av 8
  Andelstal
  2,34
  Andelstal avgift
  2.22556%
  Andelstal kommentar
  Andel kapital: 2,22556000%
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Skärmarbrink 3 bildades 1942 och fastigheten byggdes 1943. Bostadsrättsföreningen äger marken och huset består av 38 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt 1 lokal vilken i dagsläget är uthyrd (kontrollerat med föreningens hemsida 31/8-19).

  Föreningen har en hemsida: http://www.brfskarmarbrink3.se

  Föreningen sänkte avgiften under första kvartalet 2019. Bostadsrättsföreningen är lågt belånade (strax under 4000 kr/kvm) samt att fastigheten är väl underhållen, se årsredovisningen för år 2018. Bostadsrättsföreningen äger marken.

  Byggnaden

  Högst upp i huset finns en fantastisk altan med häpnadsväckande utsikt. På markplan finns det ett trevligt trädäck och här kan man även grilla.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning: Fjärrvärme Fönster: 3-glasfönster Ventilation: Självdrag

  Renoveringar

  2019 OVK-besiktning 2018 Ny tvättmaskin i tvättstuga 2018 Förbättrat inbrottsskydd entré- och källarplan 2017 Ny värmeväxlare installerad i pannrum 2017 Ny avfuktare installerad i tvättstugan 2017 Fiber. Anslutning till IP-Onlys öppna nät 2017 Avlopp bottenvåningen, relining 2017 Fukt källare åtgärdat 2015 Stamspolning 2015 Vattenskada piskbalkong har åtgärdats 2014 Gasledning 2013-2014 Fasadrenovering och fönsterbyte 2013 Belysning i trapphus 2010 Målades trapphus 2008 Avloppsrening 2008-2009 Vattenskada piskbalkong 2006-2008 Omputsning av fasad 2006-2008 Renovering av balkonger 2004 Omläggning av tak 2003 Nyinstallation av hiss. Renovering av tvättstuga 1999 Elstambyte 1993 Stambyte i kök och badrum

  Övriga utrymmen

  Det finns cykel- och barnvagnsrum samt tvättstuga, tvättstugan är belägen på markplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, torkrum samt strykbräda. Cykel- och barnvagnsrummet finns i källaren. I cykelrummet finns cykelställ med låsbyglar om man önskar låsa fast sin cykel för ökad säkerhet. Intill entrén ligger en gemensam uteplats och det finns även en takterrass för föreningens medlemmar. I föreningen finns det vindsförråd och matkällarförråd.

  TV/Internet

  Kabel TV - Ansluten till kabel-TV. Leverantör: Com Hem. Bostadsrättsinnehavaren väljer och bekostar själv abonnemang.
  TV och Bredband - Fiberbredband. Leverantör: IP-only. Bostadsrättsinnehavaren väljer och bekostar själv abonnemang

  Parkering

  Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser. I området finns det boendeparkering via Stockholm stad. Priset är f.n 35 kr/dygn alternativt 500 kr/mån.

 • Allmänt

  Till lägenheter i brf hör ett vindsförråd och en matkällare.

 • Undersökningsplikt

  Kort om fastighetsmäklartjänster

  (Källa http://www.fmi.se/default.aspx?id=7983)

  Fastighetsmäklarinspektionen får ofta frågor från köpare om mäklarens ansvar vid ett förmedlingsuppdrag. Tänk på följande:

  1. Mäklaren ska kontrollera vem som äger fastigheten eller bostadsrätten och om den belastas av någon panträtt, inteckningar, servitut eller andra rättigheter. Mäklaren ska också kontrollera om fastigheten har del i en eller flera gemensamhetsanläggningar.
  2. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera fastigheten eller bostadsrätten och inte heller om säljarens uppgifter är korrekta.
  3. Mäklaren ska ge dig skriftlig information om din undersökningsplikt, men det är du som har ansvaret för att undersöka fastigheten eller bostadsrätten.
  4. Läs noga igenom objektsbeskrivningen, årsredovisningen, stadgarna och andra handlingar. Fråga mäklaren eller bostadsrättsföreningens ordförande om något är oklart. Ta reda på om kommunen har några planerade förändringar i närområdet.
  5. Mäklaren ska gå igenom köpehandlingarna med säljaren och dig innan ni undertecknar dem. Ställ frågor om något är otydligt.
  6. Var extra uppmärksam på besiktningsklausuler och andra återgångsvillkor. Det gäller särskilt tidsfrister och anvisningar för att begära återgång.
  7. Överenskommelser mellan dig och säljaren ska normalt dokumenteras av mäklaren.
  8. Handpenningen kan deponeras hos mäklaren om ni (köparen, säljaren och mäklaren) har avtalat om detta.
  9. Du ska få en journal med anteckningar över förmedlingsuppdraget och en förteckning över budgivarna och buden när mäklarens uppdrag är slutfört.
  10. Innan du tillträder fastigheten eller bostadsrätten bör du försäkra dig om att säljaren har gjort det ni har kommit överens om, till exempel att städa eller utföra vissa reparationer.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken. 

  Köparens undersökningsplikt

  Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Tipsa en vän
Assistent
Irina Bandurevskaja
Irina Bandurevskaja

Kontaktperson


Hej, mitt namn är Irina och jag är grundare av maihoum.


Bilder
Planlösning
Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!