Vem är Irina?

Irina - maihoums grundare! 👋

Bakgrund om Irina

- Jag är född och uppvuxen i Tallinn i Estland och har varit i princip jorden runt, men har spenderat de senaste åren i Sverige vilket jag nu kallar mitt hem. Jag kommer ifrån en helt vanlig familj som försökte göra sitt bästa för att ge mig och min syster förutsättningar för en bra framtid. Vår familj var väldigt liten, det var min mamma, mormor, syster och jag själv. Vi hade inte särskilt mycket, men jag kände aldrig heller att jag saknade någonting.

Jag började spela handboll när jag var 11 år, om jag minns rätt, och allt jag någonsin drömde om var att bli professionell handbollsspelare. Efter att ha drabbats av en skada blev jag tvungen att hitta nya drömmar att jaga - vilket jag tror att jag nu gjort.

Vad inspirerade dig att starta maihoum?

- För nästan två år sedan sålde jag min första lägenhet i Sverige. Jag hade inte så bra koll på hur branschen fungerade och jag blev väldigt förvånad över många utav de saker som jag upplevde under min bostadsförsäljning. Vid det tillfället började mitt huvud att snurra: hur kan vi göra den här upplevelsen bättre för kunder? För den enskilde mäklaren? Digitalisering, effektivisering, optimering är det som jag är utbildad inom och arbetar med dagligen, därför började jag i den kontexten undersöka fastighetsförmedlingsbranschen. Jag pratade med alla jag kunde tänka mig satt inne på insikter inom ämnet och samlade på mig så mycket information jag bara kunde. Detta var starten på det som jag idag kallar maihoum.

Kan du ge en pitch för maihoum?

- Haha, ja det kan jag absolut göra men jag blir lika nervös varje gång någon frågar mig det.

maihoums vision är att hjälpa dig med allt som har att göra med din bostad, där vi börjar med förmedlingen vid bostadsäffaren. Mäklare har idag dåliga rykten - ca 25% av mäklaren slutar under deras första yrkesverksamma år och kunder har svårt att hitta de bästa mäklarna. Dessutom så har branschen 0% transparens.

Vi vill skapa bättre förutsättningar för mäklaren att utöva sitt yrke på ett hållbart sätt, samtidigt som vi säkerställer att både säljare och köpare går nöjda ifrån en affär. Vi gör detta genom att utveckla nytänkande tekniska lösningar där upplevelsen för samtliga dessa aktörer står i centrum.  

Hur ser framtiden ut för mäklarbranchen?

- Mäklarbranschen kommer att förändras och det kommer att ske snabbt. Antalet nya företag som kommer in och adresserar branschens existerande problem är ett tydligt bevis på att en förändring behövs. Vi kanske har en lång väg kvar att gå tills våra bostäder förmedlas av AI-mäklare, men vi är definitivt i början på en superspännande resa!

 

Läs också Dont miss

https://maihoum.com/varfor-ar-maklararvoden-hemliga

Mäklararvodet - Så funkar det!

I det här blogginlägget berättar vi om allt som du behöver veta kring mäklararvoden - även de saker som branschen medvetet håller för sig själva.

Läs mer
https://maihoum.com/varfor-ar-maklararvoden-hemliga

Vad bör jag betala i mäklararvode? 🤔

I det här blogginlägget berättar vi om vad du bör betala i mäklararvode.

Läs mer
https://maihoum.com/varfor-ar-maklararvoden-hemliga

Varför är mäklararvoden hemliga? 🤐

I det här blogginlägget berättar vi om de hemligheter som du behöver veta kring mäklararvoden och även varför branschen medvetet håller de för sig själva.

Läs mer
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!